اخبارتاپخودرو

روزشمار خودروسازان برای پاس کردن استاندارد های 85 گانه /کیفیت نیازمند هزینه و دانش

به گزارش صنعت کار، روزشمار پایان مهلت خودروسازان برای رعایت همه استاندارد های 85 گانه آغاز شده و آن ها یک ماه دیگر برای رسیدن به این استاندارد ها فرصت دارند . اما حال بد صنعت خودرو ایران چندی است که رو به وخامت رفته و به نظر می رسد تحریم ها در همان ابتدای ورود ضربه کاری را بر پیکر صنعت دوم و استراتژیک کشور وارد کرده اند. با این وجود سازمان استاندارد بارها اعلام کرده است که از موضع خود برای توقف تولید خودروهای غیراستاندارد در زمان مقرر کوتاه نخواهد آمد و هیچ تخفیفی برای خودروسازان حتی در شرایط بحرانی تحریم ها هم قائل نخواهد شد.

اما خودروسازان برای اجرای مرحله سوم و پایانی طرح استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی با مشکلات زیادی رو به رو هستند و هنوز مشکلات آن ها برای تامین قطعات مورد نیاز تولید رفع نشده است. در این بین در چند وقت اخیر اخباری il مبنی برحذف دو قطعه ایمنی یعنی کیسه هوا و ترمز ABS از خودروها با هماهنگی سازمان ملی استاندارد منتشر شده است.

با انتشار این اخبار ابتدا پیمان پیرایش مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع فلزی سازمان ملی استاندراد ایران به این موضوع واکنش نشان داد و عنوان کرده است این 2 قطعه ایمنی باید بر روی خودروهای تولیدی موجود باشد و در غیر این صورت برای آن خودروها تاییدیه صادر نمی شود و اگر چنین موردی در خودروسازی ها رخ بدهد و خودروهای تولیدی فاقد این 2 قطعه باشند، سازمان ملی استاندارد بلافاصله تاییدیه آن خودروها را ابطال خواهد کرد و همچنین پلیس راهور نیز از شماره گذاری چنین خودروهایی جلوگیری خواهد کرد.

پس از آن هم نیره پیروزبخت رییس سازمان ملی استاندارد ایران نیز با ابراز تعجب از عنوان شدن چنین مطلبی بیان کرد حتی در دوره پیشین تحریم ها در سال های 90 و 91 نیز این 2 قطعه ایمنی در خودروها استفاده می شد و خودروسازان هیچ مشکلی در تامین آن نداشتند و امروز نیز اتفاق جدیدی نیفتاده است که خودروسازان بخواهند این قطعات را کنار بگذارند و چنین خواسته ای را مطرح نکرده اند.

به هرحال مشخص نیست که عنوان شدن چنین موضوعاتی از کجا نشات می گیرد. آنچه مسلم است آن است که این دوره از تحریم ها احتمالا با دوره گذشته آن قابل مقایسه نیست و اوضاع خودروسازان هم نسبت به آن زمان با ضرر و زیان هایی که در نیمه نخست سال متحمل شده اند چندان جالب به نظر نمی رسد و هیچ بعید نیست این شایعه نیز به زودی به واقعیت بپیوندد.

در همین رابطه رضا رضایی عضو انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان می گوید:« شرایط به وجود آمده از تحریم سبب شده تا خودروسازان از برنامه تولید عقب بمانند. قطعه سازان 90 درصد امکانات تولید را در اختیار دارند و 10 درصد باقی مانده نیاز خودروسازان برای تولیدT همانند موتور باید از خارج کشور تهیه شود. اگر مشکلی در تامین قطعات مورد نیاز خودروسازان و مواد اولیه برای قطعه سازان پیش آمده تحریم ها این سیستم را بهم ریخته است و با این امکانات موجود نمی توان امیدوار بود خودروسازان بتوانند استاندارد های 85 گانه را رعایت کنند.»

او ادامه می دهد: «ارتقا استاندارد های از 55 استاندارد به 85 استاندارد و بالاتر آمدن یک پله ای آن ها ابتدا نیاز به نقدینگی و بعد از آن حل شدن مسئله تحریم و قطع رابطه کشور های اروپایی و سایر کشورها دارد. اگرچه که قطعه سازان و خودروسازان هم در این زمینه و بر سر انقال دانش و فناوری ساخت قطعات تا پیش از دور جدید تحریم کار کرده بودند و کار در مراحل نهایی بود اما به یک باره تحریم مانع کار شد و تاکید می کنم بعید است که خودروسازان ما موفق به رسیدن به استاندارد های 85 گانه شوند.»او در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما سازمان استاندارد از اجرای این استاندارد ها کوتاه خواهد آمد گفت:« چاره دیگری در این زمینه وجود ندارد. قرار بود خودرو پراید و 405 از رده تولید خارج شوند اما آیا این اتفاق افتاده است؟ با این وضعیت امکان این موضوع وجود ندارد.»

این فعال حوزه قطعه سازی تصریح می کند:« باید برنامه ریزی مدونی از سوی وزارت صمت یا هر ارگان دیگری که می تواند این کار را انجام دهد برای ایجاد یک مدیریت متمرکز از سوی حاکمیت و خودروسازان صورت بگیرد. آن کمیته یا معاونت و یا مدیریت یا هرچه که می خواهند اسمش را بگذارند باید صنعت خودرو را از ابتدا تا به امروز به طور دقیق بررسی کند و بر روی آن پژوهش انجام شود و یک آینده را هم متصور شوند و با توجه به فرصت ها و امکاناتی که در کشور موجود است هدف گذاری کنند و از یک جا صنعت خودروسازی و قطعه سازی مدیریت شود. این صنعت اسما 600-700 هزار نفر نیرو دارد اما در کشور حدود دو الی سه میلیون نفر از این صنعت نان می خورند و صنعتی استراتژیک است.»

رضایی تاکید می کند:« برای استاندارد های 85 گانه نیازمند برنامه هستیم و برنامه آن هم توسعه خودروسازی و قطعه سازی است .کیفیت اتفاقی نیست. کیفیت نیازمند هزینه و دانش است و هردو نیز نیازمند فضایی است که تبدیل به سخت افزار و نرم افزار شود تا بتواند در این صنعت پاسخگو باشد اما متاسفانه اکنون هیچ کدام فراهم نیست.»
اگرچه رامین نورقلی پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز روز گذشته عنوان کرده است مجلس پیگیر اجرای نشدن استانداردهای ۸۵ گانه خودرو خواهد بود اما با توجه به مشکلاتی که خودروسازان با آن دست به گریبان هستند، استاندارد سازی محصولات را با چالش مواجه کرده است و مجلسی ها هم این موضوع را به خوبی می دانند. آنچه بیش از هرچیزی حائز اهمیت است این است که استانداردهای هشتاد و پنج گانه در زمینه سلامت، ایمنی و کاهش آلاینده‌ها است و باید امیدوار باشیم شرایط به گونه ای پیش رود که خودروسازان از پس پاس کردن این استانداردها بر بیایند.

 

منبع: خودروکار

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا