اخباربرگزیدهتاپخودروصنعت و معدنویژه ها

ایجاد نظم در عرضه و تقاضا عامل ثبات در بازار خودرو/ راهکارهای مهم برای کنترل قیمت خودرو

به گزارش صنعت کار، بیشتر کارشناسان خودرویی معتقدند حضور دلالان در بازار خودرو و تبدیل  خودرو به‌ یک کالای سرمایه‌ای به‌جای مصرفی، از مهمترین علل افزایش قیمت‌ها در این حوزه بود.

آن ها معتقدند تفاوت زیاد قیمت خودرو بین کارخانه و بازار نیز فعالیت دلالان را رونق داد و نظام عرضه و تقاضا در بازار خودرو کشور به طور کامل به‌هم خورده و این امر یکی از دلایل گرانی خودرو  در چند ماه گذشته بود. اگرچه این روز ها بازار تقریبا در یک آرامش نسبی به سر می برد  اما واقعیت آن است که باید برای بازار خودرو چاره ای اندیشیده شود تا شاهد بازگشت مشکلات گذشته در این بازار نباشیم.در همین رابطه محمدرضا منصوری نماینده مجلس و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس می گوید:« در همه بازارها عرضه و تقاضا قیمت را تعیین می‌کند اما در بازار خودرو شاهد حضور فعال دلالان بودیم که آنها قیمت ها را تعیین و بالا و پایین می کردند.»

او در مورد کاهش قیمت ها و عوامل تاثیر گذار همچون پایین آمدن نرخ ارز  بر پایین آمدن قیمت ها می گوید: «اگر کاهش قیمت ارز موقتی باشد تاثیر  چندانی روی قیمت خودرو نخواهد داشت. اگرچه ممکن است روی قیمت خودروهای خارجی اثر بگذارد ولی قیمت خودروهای داخلی ما عمدتا متاثر از رفتار دلالان است نه متاثر از بالا و پایین شدن ارز. البته نمی گوییم بالا و پایین شدن قیمت ارز بی تاثیر است اما این دلالان هستند که در بازار جولان می دهند و بازار را بر هم می ریزند.»

این نماینده مجلس در مورد راهکارهای تعدیل قیمت ها در بازار می گوید:  دولت می‌تواند با واردات خودروی دست دوم و ارائه مجوز در مورد خودروهایی که در بنادر هستند و اسقاط می‌شوند بازار را متعادل کند و اجازه خرید و فروش خودرو را به دلالان ندهد یا مالیاتی در این زمینه وضع کند. همچنین  نباید فراموش کرد ایجاد نظم در عرضه و تقاضا نیز یکی از مهم ترین علل ثبات در بازار خودرو است »

این عضو کمیسیون صنایع مجلس  ادامه می دهد: «مردم هم باید اولویت‌های خود را مشخص کنند و پولی که برای آن زحمت کشیده‌اند با کالایی که خیلی هم ارزشمند نیست عوض نکنند. ما شاهد این بودیم که در مقطعی صبر و تحمل مردم باعث شد قیمت خودرو ۲۰ درصد کاهش پیدا کند. در همه دنیا خودرو یک کالای موقتی و نه سرمایه‌ای است و پنج ساله اسقاط می‌شود اما اینکه کسی بیش از یک میلیارد تومان برای خودرو پول دهد لابد این پول را مفتی و راحت به دست آورده وگرنه کسی پولی که با زحمت به دست آورده را به چنین کالایی که ۱۰۰ میلیون تومان هم نمی‌ارزد نمی‌دهد.»

منصوری اضافه کرد: «در صورت خروج دلال‌ها از بازار خودرو وضعیت بازار خودرو به حالت قبل بر می‌گردد.»

بازار خودرو که ماه‌های گذشته روز‌های پر التهابی را تجربه کرده بود  چندی است که روز‌های آرامی را پشت سر می‌گذارد و تقریبا می شود گفت رکود همچنان در بازار وجود دارد.

به هرحال تقاضای زیاد و مشکلاتی که خودروسازان در عرضه با آن مواجه شدند موجب شد تا این بازار روز‌های سختی را تجربه کند و قیمت‌ها به صورت سرسام آوری افزایش پیدا کنند ، موضوعی که نارضایتی مصرف کنندگان و مسئولان را  نیزدر پی داشت. اما به نظر می رسد اگر راهکارهای درست برای کنترل بازار همیشه اجرا شوند این بازار مجددا متلاطم نخواهد شد.

منبع: خودروکار

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا