اخبارراه و ساختمانویژه ها

طرح اتصال منطقه ویژه سلفچگان به شبکه ریلی در مراحل پایانی است

به گزارش صنعت کار، سید مهدی علیزاده طباطبایی روز چهارشنبه در آیین افتتاح واحد صنعتی تولید انواع فیبر نوری در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم، افزود: این منطقه دارای واحدهای تولیدی فعال و موثری است که اتصال آن به راه‌آهن موجب تحولات زیادی می‌شود.

وی بابیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان دارای ۲۲ سال سابقه است، ادامه داد: زیربنای فاز اول و دوم این منطقه با وسعت ۵۳۰ هکتار تکمیل، و مراحل اجرای فاز سوم این منطقه نیز آغازشده است.

طباطبایی بابیان اینکه رفع مشکلات منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان همواره در اولویت مسئولان استان بوده است گفت: منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان، منطقه‌ای خصوصی است که در طی حیات خود همواره با حمایت‌های مسئولان استان مواجه بوده است.

وی بابیان اینکه استرداد مالیات بر ارزش‌افزوده صادرات ازجمله مشکلاتی است که به‌تازگی گریبان گیر تولیدکنندگان این منطقه شده است گفت: همه تولیدکنندگان بر بازگشت ارز ناشی از صادرات به چرخه تولید تاکید دارند ولی از ابتدای امسال با موکول شدن استرداد مالیات بر ارزش‌افزوده به تایید بانک مرکزی برای بازگشت ارز صادراتی به کشور، این موضوع مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.

وی بابیان اینکه بانک مرکزی هنوز دستورالعملی در این زمینه تدوین نکرده است، ادامه داد: با بخشنامه‌های انجام‌شده واردات ۲ هزار و ۴۰۰ انواع کالا و قطعات نیازمند تولید به کشور حل‌شده ولی برای ورود تجهیزات موردنیاز تولید باید ثبت سفارش کنیم که این موضوع چالشی برای تولید در این منطقه اقتصادی ایجاد کرده است.

واحد صنعتی تولید انواع فیبر نوری، امروز  طی آیینی با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و بهرام سرمست، استاندار قم در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان این استان به بهره‌برداری رسید.

این واحد تولیدی به‌عنوان نخستین واحد تولیدکننده کابل فیبر نوری ایندور در کشور، ازجمله معدود کارخانه‌هایی تولید فیبر نوری و تجهیزات شبکه‌های فیبر نوری است.

مرحله نخست مجتمع تولید انواع فیبر نوری که بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال برای افتتاح آن هزینه شده، توان تولید روزانه ۴۰ کیلومتر انواع فیبر نوری را دارد. این مجتمع علاوه بر سالن‌های تولید، دارای آزمایشگاه مجهز نیز است.

منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در ۵۰ کیلومتری قم در زمینی به مساحت ۲۰۰۰ هکتار در سال ۱۳۷۶ به تصویب هیات وزیران رسید. این منطقه به‌عنوان مهم‌ترین و نزدیک‌ترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی – اقتصادی کشور، واقع در مسیر جاده ابریشم، راه‌آهن سراسر و بزرگراه‌های اصلی شمال – جنوب و شرق – غرب ایران بوده و جهت برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیج‌فارس به‌منظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز داشته و قادر است نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد کلان منطقه و کشور ایفا نماید.

هم‌اکنون ۱۲۰ واحد صنعتی و تجاری در این منطقه مشغول فعالیت می‌باشد که این رقم نمایان گر فعالیت ۸۷ درصد واحدهای دارای پروانه بهره‌برداری منطقه است.

 

منبع: ایرنا

 

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا