اخبارصنعت و معدنگوناگوننفت و پتروشیمی

ساخت 5000 مگاوات نيروگاه کلاس F در کشور

حمیدرضا عظیمی، متوسط راندمان نیروگاه‌های کشور تا پایان سال گذشته را حدود 37.8 درصد دانست و افزود: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته بایستی راندمان نیروگاه‌های خود را تا پایان برنامه ششم توسعه به 40 درصد برسانیم که لازمه تحقق این امر احداث نیروگاه‌های جدید و افزودن مراکزي با راندمان بالا به چرخه بهره‌برداری نیروگاه‌های کشور است.

به گزارش صنعت کار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون) معاون برنامه ریزی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ادامه داد: در این راستا قرارداد احداث پنج هزار مگاوات نیروگاه کلاس F با راندمان حدود 58 درصد با شرکت مپنا مورد مبادله قرار گرفته که واحد گاز نخستین نیروگاه آن نیز تا پایان سال آینده در بندرعباس وارد مدار خواهد شد.

عظیمی با تاکید بر اینکه تا پیک سال 97 بایستی سه هزار مگاوات نیروگاه جدید با راندمان‌های مختلف وارد شود، ادامه داد: تاکنون هزار و 100 مگاوات از این نیروگاه‌ها وارد مدار شده و دنبال اين هستیم تا تیرماه سال 97 نیز نیروگاه‌های باقی مانده وارد مدار شوند.

وی تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته واحد گاز نیروگاه غرب مازندران (کاسپین) تا قبل از اردیبهشت سال 97 و نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو نیز تا خردادماه سال آینده وارد مدار خواهد شد.

معاون برنامه ریزی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ادامه داد: همچنین درصدد هستیم تا بخش بخار نیروگاه‌های کاشان، واحد دوم پرند، واحد اول و دوم جهرم و واحد دوم نیروگاه شیروان را تا قبل از پیک سال 97 نیز وارد مدار کنیم.

عظیمی به مشکلات پیش روی تحقق این برنامه اشاره کرد و افزود: یکی از فعالیت‌های که شرکت مادرتخصصي نيروگاه هاي حراراتي کشور از سال 93 آن را شروع کرده و با عنوان برنامه اصلی وزارت نیرو سرلوحه امور قرار گرفته این بوده که بخش بخار نیروگاه‌های گازی موجود را تکمیل و آن‌ها را به سیکل ترکیبی تبدیل کنیم که این موضوع هم افزایش راندمان را پی خواهد داشت و هم مصرف سوخت را نیز به شکل قابل توجهی کاهش خواهد داد.

معاون برنامه ریزی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ادامه داد: با اجرای این برنامه می توانستیم حدود هفت هزار و 500 مگاوات بخش بخار نیروگاه‌های گازی را احداث و ظرفیت جدید به شبکه برق کشور بیفزایم، و بدون اینکه سوختی مصرف کنیم سالانه بالغ بر 11 میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفه جویی کنیم و راندمان این 21 نیروگاه را نیز به حدود 50 درصد برسانیم.

وی یادآور شد: برای تحقق این طرح مقرر شده بود تا از ماده 12 قانون رفع موانع تولید استفاده کنیم که در آن ماده دقیقا ذکر شده با احداث بخش بخار نیروگاه‌ها، مي بايست يا سوخت صرفه‌جویی شده در اختيار سرمايه گذاران قرار مي گرفت يا اينکه معادل ارزش ریالی آن سوخت به سرمایه‌گذاران پول پرداخت مي شد.

عظیمی تصریح کرد: شرکت در این راستا قراردادهای زیادی را با سرمایه گذاران بخش خصوصی مبادله کرده و مقرر شده بود در سال 96 نیز واحدهای بخار پرند و جهرم را به شبکه سراسری بیفزاید ولی در سال 96 منابعی که از سوخت صرفه‌جویی شده می‌بایست به سرمایه‌گذاران پرداخت شد، بسیار ناچیز بود.

وي تصريح کرد: در سال 97 نیز یکهزار و 100 میلیارد تومان برای این بخش درخواست کرده بودیم، حال آنکه که بودجه مصوب در کميسيون تلفيق براي اين امر تنها 6 ميليارد تومان است.

معاون برنامه ریزی شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در پایان گفت: در قانون برنامه ششم توسعه آمده است که وزارت نیرو بایستی 25 هزار مگاوات به ظرفیت برق کشور بیفزاید که سهم نیروگاه‌های حرارتی برای تحقق این امر 18 تا 20 هزار مگاوات است که در این بین یک بخش اصلی برای دستیابی به این مهم مربوط به بخش بخار نیروگاه‌های گازی است که تنها امسال یک واحد پرند را توانسته‌ایم به شبکه سراسری وصل کنیم و وضعیت سایر واحدها نیز مشخص نیست.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا