نفت و پتروشیمی

روزانه به 10 روستا گاز رسانی می شود


به گزارش صنعت کار، «سعید مومنی» افزود: اکنون گازرسانی به پنج هزار و 220 روستا در حال اتمام است و 54 شهر نیز بزودی از نعمت گاز بهره‌مند می شود.
مومنی اضافه کرد: تا پایان امسال سه هزار و 600 روستا به جمع روستاهای گازرسانی شده می‌پیوندد.
به گفته مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، بودجه گازرسانی شهری و روستایی کشور بر اساس قانون مصوب سازمان مدیریت برنامه و بودجه و نیز مجلس شورای اسلامی تامین می‌شود.
مومنی افزود: بخش عمده بودجه گازرسانی، باید از طریق وام تامین شود. در این زمینه با بانک‌ها مذاکره هایی شد تا بر اساس قانون بودجه امسال 50 هزار میلیارد ریال از بودجه را از محل وام‌های بانکی تامین کنیم.
وی اضافه کرد: استفاده از بند «ق» تبصره 2 قانون بودجه سال 1393 از دیگر راه‌های تامین بودجه گازرسانی بویژه در مناطق جنوب و جنوب‌شرق کشور است.
براساس این گزارش، این بند از قانون بودجه سال 13۹۳ و ادامه بحث های مربوط به آن در سال 13۹۴، به وزارت نفت اجازه می دهد از طریق شرکت های دولتی تابع، برای دستیابی به اهدافی مانند اجرای طرح های نفت و گاز و افزایش ظرفیت تولید با اولویت مخازن مشترک، ارتقای ظرفیت پالایش نفت خام و میعانات گازی، اجرای طرح های بهینه سازی و کاهش گازهای گلخانه ای و مصرف انرژی قراردادهایی تا سقف ۱۰۰ میلیارد دلار امضا کند.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران یادآوری کرد: قطع بودجه حاصل از دریافت آبونمان لطمه شدیدی به خدمت‌رسانی به مشترکان و نگهداشت شبکه گازرسانی کشور می‌زند که تاکنون جایگزینی برای این بودجه پیش‌بینی نشده است.
وی ادامه داد: در صورتی که این وضع ادامه یابد با مشکلات فراوانی روبرو می شویم.
این گزارش حاکی است، اکنون گاز به سوخت اصلی کشور تبدیل شده است؛ به طوری که بیش از 70درصد سبد سوخت کشور به آن اختصاص دارد.
بیش از 96 درصد جمعیت شهری و 78 درصد جمعیت روستایی به شبکه گازرسانی متصلند و گازرسانی به شمار دیگری از روستاها و شهرها در دستور کار قرار دارد.
توسعه گازرسانی که در دولت یازدهم شتاب گرفته است، سبب می شود مصرف انواع فراورده های نفتی کاهش یافته و علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، فرصت صادرات این فراورده ها فراهم شود.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا