اخبارصنعت و معدنویژه ها

اختصاص 3.5 میلیارد دلار سهم ارزی برای تامین دارو وتجهیزات پزشکی

به گزارش صنعت کار وبه گفته معاون وزیر بهداشت،سازمان غذا و دارو همواره با تولید کنندگان بخش خصوصی حوزه دارو در داخل کشور ارتباطی تنگاتنگ دارد  ودر امتداد این ارتباط ، تعامل با کشورهای صاحب فن آوری های پیشرفته دارو سازی نیز تکمیل کننده راهی است که به توسعه دراین بخش خواهد انجامید و این درحالی است که وزارت بهداشت تضمین های لازم برای تامین مواد اولیه و انتقال دانش دارو سازی را از کشورهای اروپایی در قبال رخدادهای پس از برجام دریافت کرده است.

غلامرضا اصغری رییس سازمان غذا و دارو امروز در جریان افتتاح خط تولید آمپول تزریقی نوروبیون ضمن اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: انتقال دانش ساخت داروهای پرمصرف که تا پیش از این در کشور تولید نمی شد می تواند به رشد و ارتقای صنعت دارو سازی ایران کمک شایانی داشته باشد و اینک با تولید داروی تزریقی نوروبیون در حالی که تاییدیه نماینده شرکت مرک آلمان  را نیز با خود دارد می توان دبه مفهوم این باشد که بخش خصوصی صنعت دارو در ایران گام های بلندی به سوی توسعه بر میدارد.

وی در پاسخ به این پرسش که جایگاه دارو سازی ایران در منطقه چگونه ارزیابی می شود گفت: با توجه به این که بیش از 97درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود می توان به طور قطع گفت که جایگاه ما بسیار بالاست و هیچ کشوری در منطقه رکورد ما را کسب نکرده است.

وی همچنین در خصوص نیاز مالی واردات دارو بر اساس سهمی که بانک مرکزی در نظر گرفته است نیز گفت: بانک مرکزی با هماهنگی های به عمل آمده مبلغ 3.5 میلیارد دلار را برای تامین مواد اولیه دارویی و همچنین داروی آماده و تجهیزات پزشکی شده در نظر گرفته است.

اصغری همچنین با اشاره به اینکه مهمترین مشکل صنعت دارو سازی موضوع تامین نقدینگی است و دولت  دستکم باید نزدیک به 2 هزار میلیلرد تومان به این بخش تزریق کند گفت: مطالبات این صنعت حدود 2600 میلیارد تومان است.

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش صنعت کار که با توجه به نوسانات نرخ ارز از یک سو و اعمال تحریم های جدید کشورهای صاحب تکنولوژی آیا صنعت دارو سازی کشور به مشکلات عدیده دچار نخواهد شد گفت: خیر این مشکلات زیاد نخواهد بود چرا که ما مطمئن هستیم بخش خصوصی با تامین نیاز ارزی خود قادر خواهد مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کند بنابر این چنین مشکلی بروز نخواهد کرد و این در حالی است که بسیاری از کارخانجات دارو سازی کشور حداقل برای مدت یکسال مواد و تجهیزات مورد نیاز خط تولید خود را در اختیار دارند.

وی اضافه کرد: برای نمونه  در این زمینه می توان به همین کارخانه اکتوورکو اشاره کرد که برای یک سال مواد اولیه تولیدی دارو را در انبارهایش ذخیره کرده است و از آنجا که پیش بینی مواد و تجهیزات مورد نیاز در دستور کار همه شرکت های دارو سازی است نباید بابت تحریم ها نگران این صنعت در کشور بود.

رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به پرسش بعدی صنعت کار در خصوص این که آیا ممکن است در زمینه انتقال تکنولوزی نیز صنعت دارو سازی ایران دچار چالش های تحریمی شود ، اظهار داشت:ما نه در حوزه تامین قطعات و نه درتامین مواد اولیه دچار مشکل نخواهیم شد، چون اغلب همکاران دارویی ایران کشورهای اروپایی مانند سوییس و آلملن هستند که تضمین داده اند نیازهای دارویی کشور را به مطلوبترین شکل پاسخ دهند و می توان گفت اینک از این نظر جای نگرانی نیست.

اصغری افزود: علاوه بر این تامین نیازهای دارویی از دیگر روش ها ها مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است که از این جهت کشور دچار مشکل نشود.

بر اساس این گزارش  ،همچنین  دکتر علی نراقی، رییس هیات مدیره شرکت کارخانجات داروسازی اکتوورکو در مراسم افتتاح خط تولید این دارو اظهار داشت: خط تولید پیشرفته و دارای گواهی جی ام پی آمپول های تزریقی با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار آمپول در هر شیفت در زمینه تولید آمپول های تزریقی از جمله آمپول نوروبیون تحت لیسانس مرک آلمان فعالیت دارد.

وی خاطرنشان کرد: داروسازی اکتوورکو که تولید داخلی باکیفیت و استاندارد بین المللی و توسعه اشتغال را سرلوحه برنامه های خود قرار داده با بیش از ۱۳۰ محصول دارویی در ۱۴ حوزه درمانی در فضایی بالغ بر ۴۰ هزار متر مربع فعالیت دارد و بیش از هزار نفر نیروی متخصص که بیش از ۹۰ درصد آنها جوانان زیر ۴۰ سال و بخش قابل توجهی از آنها دانش آموختگان دکتری و کارشناسی ارشد د انشگاه ها هستند در این مجموعه تولیدی فعالیت دارند.

نراقی با اشاره به این که بخش قابل توجهی از متخصصان دکتری شاغل در این شرکت در حوزه تحقیق و توسعه و کسب دانش فنی تولید داروهای بیوتکنولوژی و مواد اولیه فعالیت دارند اظهار داشت: داروهای تولیدی این شرکت تحت دقیق ترین مطالعات بالینی قرار گرفته اند که از جمله انها داروی ریتوکسی مب است که روی ۲۷۲ بیمار از کشورهای مختلف از جمله  ایران  بررسی شده است.

وی با اشاره به حدود نیم قرن سابقه فعالیت این واحد صنعتی در زمینه تامین داروهای مورد نیاز کشور اظهار داشت:فاز اول کارخانه تولید داروهای شیمیایی در سال ۱۳۸۹ آغاز به کار کرده که ظرفیت تولید ۱٫۵ میلیارد قرص و کپسول را دارد. ظرفیت تولید این سایت با بهره گیری از فاز جدید در سال جاری سه برابر می شود.

نراقی خاطرنشان کرد: فاز اول سایت داروهای بیوتکنولوژی اکتوورکو در سال ۹۴ با ظرفیت تولید سالانه سه میلیون سرنگ آماده تزریق، پنج میلیون ویال استریل قابل تزریق و یک میلیون ویال پودری لیوفیلیزه آغاز به کار کرده و با تکمیل فاز ۲ پروژه در سال جاری تولید محصولات بیوتکنولوژیک مختلف مانند آنتی بادی های منوکلونال، اینترفرون ها، انوکساپارین، اریتروپویتین و سایر محصولات بیوتکنولوژی مایع یا لیوفیلیزه در حجم و کیفیت بالا با تاییدیه جی ام پی  محقق خواهد شد.

فرزین سوادکوهی:خبرنگار سرویس صنعت “صنعت کار”

انتهای پیام/

 

 

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا