اخبارگوناگوننفت و پتروشیمی

برجام تمام موانع سر راه اقتصاد را برداشت

به گزارش صنعت کار، عباس عراقچي در دوازدهمين همايش سراسري اتحاديه صادرکنندگان فرآورده هاي نفت، گاز و پتروشيمي افزود: موانعي که برجام قرار بود بردارد کاملا برداشته شده و حتي يک مثال هم وجود ندارد که برجام قرار بوده است تحريم يا مانعي را بردارد و برنداشته است.­

وي که در جمع فعالان اقتصادي و صادر کنندگان بخش خصوصي فرآورده هاي نفتي سخن مي گفت­ در خصوص دلايل مخالفت ترامپ با برجام گفت: يکي از دلايل اصلي اين مخالفت ها افزايش قدرت ايران پس از برجام است.

معاون حقوقي و بين الملل وزارت امور خارجه افزود: آمريکايي ها معتقدند ايران پس از برجام قوي تر شده است و ايران هيچ گاه پس از پيروزي انقلاب اسلامي چنين اقتدار منطقه اي نداشته است.

عراقچي با اشاره به دستاورهاي ايران در سوريه، عراق ، يمن و کردستان عراق گفت: آمريکايي ها چند سال تلاش کردند تا بشار اسد را بردارند اما ايران بود که او را نگه داشت در عراق آمريکايي ها 4 هزار کشته دادند اما در نهايت دولتي سرکار آمد که متحد ايران است در کردستان عراق آنکه بازي را برهم زد ايران بود و در يمن هم قرار بود حوثي ها را دو ماهه جمع کنند­ اما حالا آنقدر ناتوان شده اند که به شوراي امنيت شکايت مي برند.

وي با اشاره به ديگر دستاوردهاي ايران از برجام گفت: امروز ايران نفتش را مي فروشد، پتروشيمي اش را صادر مي کند، دنيا دارد با ما کار مي کند، تحريم هاي اصلي بانکي برداشته شده،هواپيماي مان را مي خريم و آنچنان­? ثبات سياسي داريم که بيش از 70 درصد از مردم در انتخابات شرکت مي کنند اين چيزهاست که آمريکايي ها را عصباني کرده و مي خواهند به هر قيمتي جلوي برجام را بگيرند.

معاون حقوقي و بين الملل وزارت خارجه افزود: در حال حاضر در آمريکا اين تفکر وجود دارد که ايران پس از برجام دستاوردهاي زيادي را به دست آورده و در عوض دستيابي ايران به سلاح اتمي تنها ده سال است که عقب افتاده است به همين دليل است که ترامپ از برجام به عنوان خسارت محض ياد مي کند.

عراقچي درباره اينکه چرا ترامپ با وجود وعده هاي زيادي که در خصوص پاره کردن برجام يا خارج شدن از آن داده است تا کنون نتوانسته است آنها را عملي کند گفت: دليل اصلي اين است که ترامپ نمي تواند از برجام خارج شود چرا که با موانع زيادي روبه روست؛ يکي پايبندي اروپايي ها به­ برجام، حمايت روسيه و چين از اين توافق نامه و اسناد شوراي امنيت و در نهايت استحکام دروني خود برجام­ ­است.

وي­­ افزود: حالا که ترامپ نمي تواند برجام را از بين ببرد يا از آن خارج شود چاره اي ندارد تا دستاوردهاي ايران از برجام را به حداقل برساند.­

معاون حقوقي و بين الملل وزارت خارجه با بيان اينکه آمريکايي ها براي به حداقل رساندن بهره مندي ايران از مزاياي برجام برنامه ريزي کردند گفت: آمريکايي ها در حال حاضر به شرکت ها و بانک ها فشار وارد مي کنند تا با ايران وارد کار نشوند و اين کار را با ايجاد يک فضاي سرگرداني و ابهام انجام مي دهند.

عراقچي با اشاره به وعده هاي چند ماهه ترامپ براي خروج از برجام يا ترديده هاي مکرر او گفت: آمريکايي ها با اين شيوه يک حصار سرگرداني و بلاتکليفي ايجاد کرده اند که طرف هاي تجاري نتوانند با ايران کار کنند.

وي با بيان اينکه ما نبايد اجازه بدهيم اين فضاي بلاتکليفي ادامه بيابد گفت: بايد اين بازي را هر چه سريع تر تمام کنيم و نبايد اجازه داد ترامپ اين بازي را تا ابد ادامه دهد.

معاون حقوقي و بين الملل وزارت خارجه با بيان اينکه در حال حاضر جو رواني جامعه اقتصاد جهاني­ زير بار تهديدهاي ترامپ نمي رود گفت: بعد از 12 ژانويه يک رغبت جديد در شرکت ها براي تعامل با ايران ديده مي شود و ما بايد از اين فرصت استفاده کنيم و اجازه ندهيم فضاي بلاتکليفي همچنان ادامه يابد و بايد به اين فضاي بلاتکليفي و غير مطمئن پايان داد.

عراقچي در بخشي از سخنانش با ذکر خاطره اي از يکي از استانداران گفت: زماني يکي از سرمايه گذاران خارجي 200 ميليون دلار در استاني سرمايه گذاري کرده بود اما بعد کمي دچار ترديد شده بود، استاندار به من مي گفت: وقتي دليل اين ترديد را جويا شديم سرمايه گذار گفته مترجم من مي گويد صداوسيماي ايران دائم مي گويد تحريم ها باقي مانده و ايران از برجام هيچ دستاوردي نداشته است حالا چگونه من در اين شرايط سرمايه ام را به ايران منتقل کنم.

وي­ افزود: بايد به اين فضاي منفي پايان داد و دائم نگوييم دستاورد ما از برجام هيچ بوده ما همين امسال 40 ميليارد دلار نفت فروخته ايم که همه پولش هم از طريق بانک به حساب بانک مرکزي وارد شده بسيار شفاف و روشن است.

معاون حقوقي و بين الملل وزارت خارجه افزود: حالا که آمريکايي ها مي خواهند ما را محدود تر کنند ما بايد با اين فضا مقابله کنيم، ما نياز به فضاي آرامش بخش سياسي داريم.

عراقچي بااشاره به وعده چهار ماهه ترامپ براي اظهار نظر دوباره در خصوص برجام گفت: اين 4 ماهه بسيار سرنوشت ساز است و ما بايد در 4 ماه آخر اتصالات اقتصادي خود را با کشورهاي اروپايي، شرق آسيا و شرکاي اقتصادي و تجاري خود بيشتر و بيشتر کنيم زيرا اين مسئله برجام را محکم تر مي کند.

وي افزود: ما در همين زماني که آقاي ترامپ وعده داده بود از برجام خارج خواهد شد يعني 12 ژانويه موفق شديم مذاکره با ايتاليايي ها براي دريافت( 6 ميليارد دلار­) خط اعتباري را امضا کنيم در همان دوران يک ميليارد دلار با اتريشي ها قرار داد بستيم که اجرايي هم شد و تاسيس اولين بيمارستان هسته اي از دستاوردهاي قرارداد با اتريشي هاست.

معاون حقوقي و بين الملل وزارت خارجه افزود: در حال حاضر اتريشي ها با پول خودشان در ايران بيمارستان هسته اي مي سازند موضوعي که قبل از برجام جزو خط قرمزها بود.­

عراقچي با اشاره به توسعه روابط ديپلماتيک ­ايران با جهان افزود: سفر مقامات ارشد فرانسه به ايران قطعي شده­ است، وزير خارجه آلمان هم به زودي به ايران سفر خواهد کرد و تا دو ماه آينده چندين مقام کشورهاي اروپايي به ايران سفر خواهند کرد.

وي با اشاره به اينکه شرايط کشور از اين لحاظ شرايط خوبي است افزود: البته مشکلات اقتصادي در کشور زياد است و اقتصاد کشور با موانعي روبه رو است که بايد اين موانع برداشته شود به همين منظور ما در وزارت خارجه براي خودمان تعهد ايجاد کرده ايم تا در خدمت اقتصاد کشور باشيم.­

عراقچي با بيان اينکه از اول بهمن ماه معاون اقتصادي وزارت خارجه آغاز به کار خواهد کرد گفت: اين معاونت مسئوليت تمامي روابط اقتصادي ما با دنياي خارج را به عهده دارد و در راستاي اقتصاد مقاومتي تلاش خواهد کرد صادرات غير نفتي و فرآورده هاي مرتبط با نفت را افزايش دهد.

وي برخي از انتظارها از وزارت امور خارجه را غير منطقي دانست و گفت: اگر چه برخي انتظار دارند که وزارت امور خارجه کشتي آتش گرفته را خاموش کند و در همه موارد اين وزارت امور خارجه است که بايد کتک بخورد،­اما اگر بخش خصوصي از وزارت خارجه انتظارات منطقي داشته باشد ما براي خودمان تعهد ايجاد کرده ايم تا به اقتصاد کشور کمک کنيم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا