اخبارراه و ساختمانصنعت و معدنویژه ها

۵ نکته مهم که قبل از خرید ورق آجدار باید به آن دقت کنید

بررسی قیمت ورق آجدار یکی از مهم‌ترین نکاتی در نظر گرفته می‌شود که افراد باید پیش از خرید به آن توجه داشته باشند تا با توجه به نوع کاربرد خود و میزان حجم مورد نیاز، هزینه نهایی را مشخص کنند.

به گزارش صنعت کار، ورق آجدار که با استفاده از ورقهای سیاه، روغنی یا گالوانیزه ساخته میشود بهعنوان یکی از محصولاتی بوده که بر سطح خود دارای برجستگیهایی با اشکال هندسی مختلف است که از این طریق مانع ایجاد لغزش خواهد شد.

آشنایی بیشتر با ورق آجدار

با کمک روش نورد گرم شمشهای فولادی را تحت حرارت بالایی قرار میدهند تا ورقهای فلزی اولیه برای ساخت این محصول بهدست آید و بعد از این کار، در مرحلهای از فرایند تولید به کمک یک غلتک الگودار برجستگیهای مورد نظر را روی ورق ایجاد میکنند.

با در نظر گرفتن این موضوع که چنین محصولی معمولا با استفاده از روش نورد گرم تولید میشود، میتوان انتظار داشت که قیمت ورق آجدار در مقایسه با محصولات نورد سرد در سطح پایینتری قرار بگیرد.

نکاتی که باید قبل از خرید ورق آجدار در نظر گرفت

شما بهعنوان خریدار باید اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با محصولی که قصد خرید آن را دارید، در اختیار داشته باشید. در مورد خرید ورق آجدار نیز لازم است که نکاتی را در نظر بگیرید که به شرح زیر هستند.

شناخت انواع ورق آجدار

اولین مسئلهای که شما باید پیش از خرید ورق آجدار مد نظر قرار دهید مربوط به انواع مختلف این محصول است که معمولا براساس معیارهای مختلفی دستهبندی میشود.

جنس، شکل ظاهری و روش تولید از جمله مشخصههایی بهشمار میروند که به شما کمک میکند تا انواع مختلف ورق آجدار را از یکدیگر تشخیص دهید و متناسب با نیاز خود به بررسی قیمت ورق آجدار و خرید آن بپردازید.

اگر بخواهیم براساس جنس و مواد اولیه مصرفی برای تولید ورق آجدار، آن را در گروههای مختلفی قرار دهیم میتوان به نمونههای گالوانیزه، آلومینیومی، آهنی و استیل اشاره کرد که هر کدام، از نظر مشخصات فیزیکی و شیمیایی تفاوتهایی با یکدیگر دارند.

از طرفی روش تولید نیز بهعنوان یکی از عوامل مهم در تقسیمبندی این محصول خواهد بود که بر این اساس میتوان انواع ورقهای آجدار را در دستههایی به شرح زیر قرار داد:

فابریک: در کارخانههای تولیدکننده، ورقهای آجدار فابریک را با استفاده از تجهیزات پیشرفته میسازند که از نظر ابعاد دارای تنوع بالایی است.
پرسی: اگر در کارگاههای تولیدی، از ورقهای دیگر برای تولید این محصول استفاده کنند با عنوان پرسی شناخته میشود که بهترین کیفیت مربوط به نمونههایی با ضخامت ۲، ۲٫۵ و ۳ میلیمتر است.

کارخانه تولیدکننده ورق آجدار

یکی دیگر از نکاتی که باید در زمان خرید این محصول مد نظر قرار دهید، کارخانه تولیدکننده خواهد بود، در کشور ما ۲ کارخانه فولاد مبارکه و فولاد گیلان در زمینه ساخت ورق آجدار فعالیت دارند.

بررسی این عامل بیشتر به این دلیل اهمیت دارد که هر کارخانه،قیمت ورقهای آجدار خود را براساس کیفیت و بهصورت جداگانه تعیین میکند که بهطور کلی در کشور ما کیفیت و قیمت ورقهای تولیدشده در کارخانه فولاد مبارکه بیشتر است.

بررسی ابعاد ورق آجدار

اینکه شما چه ابعاد و ضخامتی را نیاز دارید، یکی از نکاتی مهمی است که باید پیش از اقدام به خرید ورقهای آجدار مورد بررسی قرار دهید. مدل‌های مختلف این محصول بهصورت شیت فابریک و برشی در اندازههای متنوع بهفروش میرسند.

ابعاد ورقهای آجدار که بهصورت شیت فابریک تولید میشوندشامل ۲ سایز اصلی ۱×۲ و ۱٫۵×۶ بوده که ضخامت آنها بین ۱٫۸ تا ۸ میلیمتر متغیر خواهد بود که این مسئله در تعیین قیمت ورق آجدار موثر است.

از سوی دیگر، مدلهایی که بهصورت شیت برشی به بازار عرضه میشوند از تنوع ابعادی بالایی برخوردار هستند که شامل ۱×۶، ۱٫۵×۶، ۱×۲ و ۱٫۲۵×۲٫۵ خواهد بود که ضخامتی بین ۲ تا ۴ میلیمتر دارند.

در نظر داشته باشید که اگر میخواهید بهصورت روزانه قیمت انواع مختلف ورق آجدار را با ضخامت و ابعاد متنوع مورد بررسی قرار دهید، میتوانید به وبسایت فولادینو مراجعه کنید.

وزن ورق آجدار

وزن محصولات فولادی بهطور معمول بهعنوان یکی از مهمترین معیارها در تعیین هزینه نهایی در نظر گرفته میشود که این نکته در رابطه با ورق آجدار نیز صدق میکند.

زمانی که قصد دارید تا یکی از انواع مختلف این محصول را خریداری کنید باید در ابتدا به این مورد توجه داشته باشید که وزن ورقهای آجدار فابریک در مقایسه با نمونههای پرسی بیشتر است.

عاملی که باعث ایجاد تفاوت وزنی میان این ۲ مدل میشود این است که در روش پرسی از فشار دستگاه برای آجدارکردن یک ورق پایهای استفاده میشود اما در نمونههای فابریک این فرایند بهصورت مستقیم در زمان تولید ورق انجام خواهد شد.

بررسی وزن این محصول از آن جهت حائز اهمیت خواهد بود که قیمت ورق آجدار براساس وزن بیان میشود و با توجه به اینکه فرایند تولید براساس استانداردهای خاصی صورت میگیرد، این معیار در تعیین کیفیت نیز تاثیر دارد.

یکی از ورشهایی که برای تعیین وزن این محصول مورد استفاده قرار میگیرد، انجام محاسبه با کمک فرمول است که باید اطلاعات کامل در رابطه با طول، عرض و ضخامت را در اختیار داشته باشید.