اخبارتاپصنعت و معدنویژه ها

هیات موسس کنسرسیوم صادرات سنگ تزئینی استان اصفهان انتخاب شد

به گزارش صنعت کار، پیرو تفاهم اتاق بازرگانی اصفهان با شرکت آسکوتک درخصوص استفاده از امکانات دفتر این شرکت برای بازارسازی، بازاریابی و انتقال ارز ناشی از صادرات سنگ های تزئینی، تشکیل کنسرسیوم صادراتی در دستور کار ششمین جلسه کمیسیون معادن با دعوت از فعالان و خبرگان صادرات سنگ قرار گرفت.

مجتبی کاروان، رئیس کمیسیون معادن در ابتدای این جلسه ایجاد ساز و کاری برای حمایت از طرح های پژوهشی و نوآوری، ایجاد تعاملاتی در خصوص تدوین برنامه جامع ارتقاء سطح آموزشی صنعت سنگ، صندوق بیمه سرمایه گذاری و طرح جامع سنگ های تزئینی را از جمله دستاوردهای تعاملات کمیسیون و ایمیدرو عنوان کرد.

وی همچنین از پیشنهاد کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان به دولت مبنی بر انتخاب ایمیدرو به عنوان متولی حوزه سنگ های تزئینی و قیمتی خبر داد و افزود: در این راستا کنسرسیوم سنگ های قیمتی و بازارچه این نوع سنگ ها تشکیل شد.

کاروان حذف عوارض 20 درصد سنگ های کوپ را از جمله موارد مطرح شده در سفر سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت به اصفهان عنوان کرد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان همچنین ضمن اعلام نهایی شدن تفاهم نامه اتاق بازرگانی اصفهان و آسکوتک و ایراسکو از پیگیری انعقاد تفاهم نامه با آیسی اس نیز خبر داد.

کاروان نیاز اصلی امروز کشور را اشتغال دانست و افزود: بر اساس گزارش های ارایه شده بالغ بر 150 معدن سنگ تزئینی بصورت تعطیل و نیمه تعطیل درآمده اند و امید است مهم ترین مانع فعالیت کنونی آنها یعنی عوارض 20 درصد سنگ های کوپ، حذف و شاهد اشتغال مجدد این واحدها باشیم.  وی بر نقش تسهیلگری اتاق اصفهان در محیط کسب و کار نیز تاکید کرد.

احمدرضا بصیری، رئیس کمیته سنگ های تزئینی و مشاور کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان نیز کمبود اقدامات سیستماتیک ومنظم را از جمله حلقه های مفقوده سنگ های ساختمانی کشور و اصفهان بیان و تصریح کرد: از جمله اهداف اتاق برای تلاش ورود ایمیدرو به حوزه سنگ های ساختمانی سیستماتیک کردن این پروسه است.

وی ارائه مدلی جدید در راستای بهره برداری از معادن، حمایت صندوق سرمایه گذاری معادن از انتقال تکنولوژی های نوین استخراج و فراوری و … را از جمله اهداف انعقاد تفاهم نامه با ایمیدرو دانست.

مشاور کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان هدف از انتخاب هیات موسس کنسرسیوم صادرات سنگ تزئینی استان را تشکیل شرکتی صادرات محور در این حوزه و تدوین برنامه جامع همکاری با آسکوتک و ایراسکو به منظور رفع نیازهای موجود در حوزه انبار، انتقال ارز، نیروی انسانی، و امکانات ثبت شرکت، نمایشگاه دایمی و… در فاز اول فعالیت دانست.

وی تاکید کرد: در این پروسه اتاق بازرگانی اصفهان نقش تسهیلگری داشته و در کنار این شرکت خواهد بود.

علیرضا رستگار دبیر کمیسیون معادن گزارش تحلیلی از نحوه ی شکل گیری کنسرسیوم توسعه صادرات سنگ تزئینی و مقدمه ای برای ایجاد تحول تولید و صادرات این صنعت ارایه کرد.

وی پتانسیل های معادن و واحدهای فرآوری سنگ استان و کشور و نیز وضعیت صادرات سنگ در دهه 90 کشور را بررسی و علل حرکت به سمت تشکیل این کنسرسیوم را شرح داد.

رستگار سپس نحوه ی حمایت ایمیدرو از سنگ تزئینی در چند ماهه گذشته، مفاد تفاهم نامه  با شرکت آسکوتک و تعهدات دو طرف را برای حاضرین مطرح کرد.

حسام الدین فرهادی نسب مشاور کمیسیون معادن، وی با توجه به طرح احیای معادن و مصوبات ایمیدرو گفت: درخواست تشکیل کارگروهی ویژه در استان در این خصوص لحاظ شده تا هرچه سریعتر شرایط را برای فعالسازی و راه اندازی معادنی که غیرفعال یا تعطیل هستند تسهیل کند.

همچنین وی با اشاره به این طرح عنوان کرد: درصورتی که بتوانیم معادن غیرفعال را تجهیز و راه اندازی کنیم کمبود مواد اولیه معدنی را از داخل استان تامین و شاهد اشتغالی رو به افزایش و پایدار خواهیم رفت.

سیدرضا عظیمیان، دبیر اجرایی طرح احیاء معادن کوچک مقیاس که بصورت مجازی به این جلسه پیوست، گفت: بررسی دلایل غیرفعال شدن معادن و پیگیری مباحث مربوط به توسعه بازار و بازار سازی از جمله اقداماتی بوده که به منظور مواجه نشدن واحدهای احیاء شده با مشکل بازارتوسط ایمیدرو دنبال می شود.

وی تشکیل کنسرسیوم صادراتی سنگ های ساختمانی و انعقاد تفاهم نامه با آسکوتک و ایراسکو را از جمله نتایج فعالیت های مشترک ایمیدرو و اتاق بازرگانی اصفهان در حوزه صادرات سنگ های ساختمانی بیان کرد.

عظیمیان ارایه پیشنهاد کاهش تعرفه صادراتی سنگ های ساختمانی به مقام عالی وزارت صنعت، معدن و تجارت را از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش مشکلات معدنداران عنوان کرد.

وی همچنین بر نقش مهم برندسازی و کنترل کیفیت محصولات و هوشمندسازی زیرساخت های معادن، ایجاد مجموعه ای کامل از سنگ های ساختمانی در بازارهای هدف اروپایی در موفقیت صادرات سنگ ساختمانی ایران تاکید کرد.

وی همچنین برگزاری برنامه های آموزشی در حوزه بازاریابی و مباحث تکنیکال و بکارگیری روش های نوین را در احیاء معادنی که به دلیل مشکلات زیست محیطی به تعطیلی کشانده شده اند، را از دیگر برنامه های ایمیدرو عنوان کرد.

دبیر اجرایی طرح احیاء معادن کوچک مقیاس در پایان سخنان خود ایجاد کمیته های فنی و آموزشی مربوط به کنسرسیوم صادرات سنگ های ساختمانی را در بهبود تعامل میان اتاق بازرگانی و ایمیدرو حایز اهمیت دانست.

محمد اسماعیل مرندی، از فعالان حوزه سنگ نیز با تاکید بر ضرورت استفاده از پتانسیل قوی واحدهای فراوری صنعت سنگ کشور، افزود: در صورت رونق صادرات محصولات فراوری، معادن تعطیل و نیمه تعطیل به چرخه تولید بازخواهند گشت.

وی ضمن تقدیر از خدمات کمیسیون معادن اتاق بازرگانی، پس از 4 دهه این اولین بار است که تلاشی در این حوزه با افرادی که منافع ملی را بر خود ترجیح می دهند شکل گرفته است با حمایت همه جانبه اتاق موفقیت این طرح حتمی خواهد بود.

احمد کریمی، صادرکننده نمونه و عضو کمیسیون، با بیان اینکه شرایط امروز مشکلات مربوط به حمل و نقل و برگشت ارز را بسیار دشوار کرده است گفت: همت اتاق در انعقاد این تفاهم ستودنی است و با تشکیل این کنسرسیوم فعالیت اعضا تسهیل خواهد شد.

محمد علی حاجی آبادی، صادرکننده نمونه و عضو کمیسیون، ایجاد تشکل های صادراتی را در افزایش آمار صادرات سنگ کشور حایز اهمیت دانست و افزود: حضور در قالب تشکل ها مشابه ترکیه را یک ضرورت برای حضور در بازارهای جهانی دانست.

شایان ذکر است در ادامه جلسه محمد اسماعیل مرندی، احمد کریمی، محمد علی حاجی آبادی، علیرضا اقتداری، محمد یوسف صدیقی، مسعودکاظمی، رضا احمدی، به عنوان هیات موسس کنسرسیوم صادرات سنگ تزئینی استان اصفهان انتخاب شدند و مقرر گردید هیات فوق با حضور دبیر و مشاورین کمیسیون معادن در یک فرآیند تعریف شده اساسنامه شرکت صادرات محور (کنسرسیوم) را تدوین و پس از تصویب آن توسط اتاق به دفاتر خارجی ایمیدرو معرفی شد.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا