اخبارتاپصنعت و معدنویژه ها

خبر خوش «فملی» برای سهامداران

به گزارش صنعت کار، اردشیر سعد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از اخذ مجوز افزایش سرمایه 97 درصدی مس از سازمان بورس خبر داد.

سعدمحمدی با بیان این‌که سازمان بورس بعد از اخذ تأییدهای لازم از بازرس محترم قانونی شرکت و هیأت مدیره شرکت مجوزهای لازم را صادر کرده است اظهار داشت: در واقع، در این افزایش سرمایه که منبع مالی آن از داخل شرکت و سهامداران است به سهامدارانی که تا پیش از مجمع عادی به‌طور فوق‌العاده سهامدار شرکت باشند به ازای هر 1000 سهم،  970 سهم جایزه تعلق می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت مس عنوان کرد: شرکت مس به یاری خدا و با اخذ این تأییدیه از سازمان بورس در 10 آذرماه سال جاری به‌صورت مجازی و در بستر اینترنت مجمع فوق‌العاده خود را با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و به‌صورت محدود برگزار خواهد کرد.
وی با اشاره به تجربه خوب برگزاری مجمع عمومی شرکت مس به‌صورت آنلاین گفت: تمام برنامه‌ ریزی‌ها صورت خواهد گرفت تا سهامداران شرکت مس که امروز از یک ‌میلیون نفر فراتر رفته است بتوانند در این تاریخ مجمع فوق‌العاده شرکت مس را مشاهده کنند.

به گزارش صنعت کار، سهام فملی از شهریور ماه با قرمز پوش شدن بورس روند نزولی را پیش گرفت. این موضوع سهامداران را نگران کرد و به نوعی آنها را ترغیب به فروش سهام کرد. اما با رشد دوباره شاخص بار دیگر فملی توانست پرچمدار رشد بورس از خانواده فلزات باشد.

شرکت ملی صنایع مس که سکان هدایت این بخش از معدن را برعهده دارد با حضور سعد محمدی در سال اخیر روند توسعه را به خوبی در پیش گرفته است. این موضوع می تواند بر استقبال از سهام فملی موثر باشد.

از سویی دیگر استقبال از سهام مس و افزایش سرمایه می تواند روند اجرای پروژه های توسعه ای را سرعت بخشد

سعدمحمدی با اشاره به اینکه شرکت‌هایی که توان مالی بالا دارند بازده داخلی بالایی دارند گفت: به‌طور متوسط بازدهی داخل شرکت مس در طرح‌هایش بیش از 40 درصد بوده و همواره بازدهی داخلی شرکت مس بسیار بالاتر از نرخ‌ّ‌های سود بانکی است. این بدان معنی است که بازدهی سهامداران شرکت مس از بازدهی‌های بدون ریسک بسیار بالاتر خواهد بود و پروژ‌ه‌های شرکت‌ دارای توجیه اقتصادی هستند.
مدیرعامل شرکت مس تصریح کرد: سهم مس یک سهم بنیادی و بلندت مدت است و این افزایش سرمایه یکی از بزرگ‌ترین تأمین منابع توسط یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های معدنی در کشور است که عمدتاً بابت پروژه‌های توسعه‌ای معدن و تغلیظ جهت جهش تولید کنسانتره در نظر گرفته شده است به‌طوری‌که با اجرای این طرح‌ها ظرفیت تولید کنسانتره از 1 میلیون و 100 هزار تن موجود به 2 میلیون تن در سال‌های آتی افزایش پیدا می‌کند.

کارشناسان و تحلیلگران خارجی آینده روشنی را برای فلز سرخ پیش بینی می کنند این موضوع بدان معنا است که قیمت جهانی این فلز با افزایش تقاضا رشد خواهد کرد و شرکت ملی مس نیز می تواند با ارتقا جایگاه جهانی خود حضور در بازارهای صادراتی را تقویت کند.

درواقع با برگشت امریکا به برجام و همچنین از میان برداشته شدن تحریم ها راه های صادرات فلزات اساسی از جمله مس را برای ایران آسان تر خواهد کرد، در چنین شرایطی شرکت ملی مس ایران علاوه بر افزایش صادرات غیرنفتی درآمد حاصل از صادرات خود را افزایش می دهد و این یعنی ارزآوری برای کشور، اتفاقی که طرح های توسعه ای را افزایش و به دنبال آن اشتغال را افزایش می دهد.

سعد محمدی با بیان این‌که ازآنجایی‌که بازار اقتصادی مس دارای مزیت رقابتی در بین معادن کشور است و قیمت تمام‌شده شرکت مس ازلحاظ صرفه و صلاح سهامدار نسبت به معادن مشابه دارای رقابت هست، بیان کرد: بنابراین این افزایش سرمایه برای سودآوری سهامداران خرد و عمده بسیار حیاتی و استراتژیک بوده و هست. درواقع، شرکت‌هایی که دارای توان مالی و پتانسیل بنیادی هستند می‌توانند با این حجم از سرمایه‌گذاری از منابع داخلی رشد اقتصادی، بهبود بهره‌وری و توسعه پایدار و اشتغال برای هم‌میهنان عزیزمان را به ارمغان بیاورند.
به گفته وی، شرکت مس امیدوار است که با اجرای طرح‌های توسعه معدن مس درآلو و دره‌زار و احداث کارخانجات تغلیظ جدید در سرچشمه، میدوک و سونگون است رشد پایداری را برای تولیداتش به ارمغان بیاورد.
وی  در ادامه تأکید کرد: آنچه سهامداران را متقاعد کرده است که در سهام شرکت مس به‌صورت استراتژیک سرمایه‌گذاری کنند این هست که عمده منابع درآمدی شرکت مس از محل این پروژ‌ه‌ها به‌صورت ارزی و ریالی خواهد بود. به‌بیان‌دیگر، سرمایه‌گذاری سهامداران در صنعت مس و مشارکت در افزایش سرمایه شرکت مس گرچه به‌صورت ریالی است ولی با توجه به ارزی بودن درآمد شرکت مس سرمایه‌گذاری آن‌ها تحت تأثیر تلاطمات بازارهای داخلی اقتصادی قرار نخواهد گرفت.
مدیرعامل شرکت مس اضافه کرد: بنابراین، افزایش سرمایه شرکت مس یک ‌چشم‌انداز بسیار روشنی برای توسعه اقتصادی کشور و سودآوری است
وی در پایان یادآور شد: درواقع ما پروژه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های پربازدهی داریم و بازار سرمایه به ما به‌عنوان یک شرکت که دارای رتبه «‌ای پلاس» است نگاه می‌کند.

 

انتهای پیام/

 

 

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا