اخبارتاپصنعت و معدنویژه ها

برق فولادی ها گران شد

به گزارش صنعت کار، نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه در بخش درآمدی بند الحاقی ۲ تبصره ١۵ را به تصویب رساندند که براساس آن، وزارت نیرو مکلف است متوسط بهای انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی، آلومینیوم، مس، فلزات اساسی و کانی‌های فلزی، واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی را بر مبنای نرخ خرید انرژی برق از نیروگاههای دارای قرارداد تبدیل انرژی (eca) محاسبه و دریافت کند. منابع حاصل از محل افزایش بهای برق این صنایع به حساب شرکت توانیر نزد خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود.

مشترکین با قدرت کمتر از دو مگاوات و همچنین مصارف کمتر از دو مگاوات مربوط به مشترکین با قدرت بیش از دو مگاوات مشمول حکم این بند نیستند.

محمدباقر نوبخت در جریان بررسی این بند گفت که با این مصوبه قیمت برق از ٨٠ به ٣٠٠ تومان افزایش می‌یابد و این امر باعث می‌شود برق برای این مجموعه‌ها هشت هزار میلیارد تومان گران شود.

به گزارش صنعت کار، این در حالی است که صنعت فولاد تلاش می کند با بومی سازی تکنولوژی، بهبود کیفیت و ارتقای بهره وری قیمت تمام شده خود را کاهش داده تا قدرت بیشتری برای رقابت در بازارهای جهانی داشته باشد.

صنعت فولاد جزو صنایعی است که می تواند جایگزین خوبی برای جبران درآمدهای نفتی و توسعه صادرات غیرنفتی باشد اما آن طور که پیداست با وضع برخی قوانین و افزایش قیمت برق، بدون شک رقابت در بازارهای صادراتی با مشکل همراه می شود.

امروز فولادسازان علاوه بر نگرانی هایی که برای تامین مواد اولیه دارند، در سال جاری با افزایش قیمت در حوزه انرژی همراه هستند، این اتفاق می تواند سرعت توسعه صنعت فولاد را کاهش داده و درنتیجه سرمایه گذاری های صورت گرفته از بین رفته و دیگر توجیهی به همراه نخواهد داشت.

درواقع آن طور که پیداست، چتر حمایت از صنایع به ویژه صنعت فولاد در حال برچیده شدن است و شاید این اتفاق باعث شود بازارهای صادراتی که در شرایط سخت تحریم به دست آمده، به دست رقبا سپرده شود.

آن طور که پیداست با تصویب طرح مجلس برای بازار فولاد و همچنین افزایش قیمت برق برای تولیدکنندگان این بخش، این صنعت که جزو صنایع مادر کشور محسوب می شود در سال جدید با چالش های بسیاری همراه خواهد شد.

 

 

انتهای پیام/

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا