اخبارتاپصنعت و معدنویژه ها

کاهش قیمت سنگ آهن با بازار فولاد چه خواهد کرد؟

به گزارش صنعت کار، قیمت سنگ آهن با افزایش محدودیت های فعالیت های صنعتی در برخی استان ها ، سقوط خود را به زیر 100 دلار در هر تن آغاز کرد.

بزرگترین تولیدکننده فولاد در جهان در حال افزایش محدودیت های تولید برای دستیابی به هدف برای حجم کمتر در سال جاری است زیرا در حال رسیدن به هدف رسیدن به کربن صفر تا سال 2060 است.

بر اساس گزارش Fastmarkets MB ، سنگ آهن عیار 62 درصد در شمال چین با قیمت 92/98 دلار در هر تن تغییر می کند که نسبت به روز جمعه 8.7 درصد کاهش یافته است.

سهام معادن نیز کاهش یافت ، گروه BHP بیش از 11 درصد نسبت به دوشنبه گذشته ، گروه ریو تینتو 10 درصد و واله 16 درصد کاهش یافرا تجربه کرده اند.

قیمت ها از زمان رسیدن به رکورد در ماه مه حدود 60 درصد سقوط کرده و برای اولین بار در بیش از یک سال زیر سه رقم است.

 قیمت سنگ آهن سقوط کرد

آتيلا ويدنل ، مدير عامل Navigate Commodities گفت: “ما پيش بينی می كنيم كه میزان توليدات فولاد چين به صورت هفتگی كاهش يابد و اين امر بار ديگر قيمت سنگ آهن را تضعيف می كند.”

هدف این شرکت تحقیقاتی کوتاه مدت 94.41 دلار تا 98.28 دلار در هر تن است.

‏ Mysteel با استناد به نظرسنجی خود از اپراتورها گزارش داد که کارخانه های فولاد در استان جیانگ سو دستورالعمل هایی برای کاهش تولید به عنوان بخشی از محدودیت های گسترده تر در زمینه فعالیت های صنعتی با هدف کاهش مصرف برق دریافت کرده اند.

تحلیلگران SinoSteel Futures در یادداشتی نوشتند: “کنترل شدید تولید، قیمت های بازار را اخیراً پایین آورده است و چشم انداز بدبینانه تقاضا افزایش یافته است.”

 

‏ UBS Group AG گفت: این کاهش سریع تر از حد انتظار انجام شده است.  UBS پیش بینی می کند که قیمت ها در سال آینده به طور متوسط ​​89 دلار خواهد بود که 12 درصد نسبت به پیش بینی قبلی خود کاهش یافته است.

 مشکلات بدهی غول املاک

غول املاک Evergrande این هفته شروع به بازپرداخت سرمایه گذاران در تجارت مدیریت ثروت خود با اموال کرده است در حالی که برای پرداخت سود بدهی های خود تلاش می کند.

مشکلات عمیق تر بدهی این شرکت نگرانی هایی را درباره تاثیر سقوط احتمالی آن بر اقتصاد چین ایجاد کرده است.

گفته می شود به بانک های بزرگ گفته شده سود وام های سررسید شده دوشنبه دریافت نمی شود ، در حالی که پرداخت سود 84 میلیون دلاری از اوراق قرضه این شرکت نیز باید پنجشنبه انجام شود.

رکود در این شرکت می تواند تولید فولادهای ساختمانی را هم تحت تاثیر قرار دهد.

چرا قیمت فولاد افزایشی می شود؟

کیوان جعفری طهرانی تحلیگر ارشد بین المللی بازار سنگ آهن فولاد درباره تاثیر کاهش قیمت سنگ آهن بر قیمت فولاد در کانال تلگرامی خود نوشت؛ در بازار جهانی فولاد یک تناقض و مغایرت ظاهری در حال بروز است. براساس یک شاخص، قیمت فولاد در تمام طول سال گذشته افزایش یافته و قیمت آتی یک تن نورد گرم فولادی تقریبا 1,923 دلار است که 615 دلار از سپتامبر گذشته بالاتر است.

وی افزود: در همین حال قیمت سنگ آهن به عنوان مهم ترین ماده اولیه تولید فولاد، در طول یک ماه گذشته بیش از 40 درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر تقاضا برای فولاد در حال افزایش است.

به گفته این تحلیلگر، فاکتورهای متعددی باعث بالا رفتن قیمت های آتی فولاد می شود و از جمله آنها می توان به تعرفه های اعمال شده از سوی دولت ترامپ بر روی فولاد وارداتی به آمریکا و تقاضای فزاینده تولید در صنایع مختلف در دوران پسا کرونا اشاره کرد. اما چین که 57 درصد فولاد جهان را تولید می کند امسال نیز قصد دارد تولید فولاد را کاهش دهد و این موضوع به طور همزمان در بازارهای فولاد و سنگ آهن تاثیر گذار است.

جعفری طهرانی اضافه کرد: با توجه به اینکه حدود 10 الی 20 درصد از آلودگی هوای شهرهای چین به علت کارخانه های فولادسازی است، چین قصد دارد در یک برنامه مدون و با هدف کاهش آلودگی هوا، تولید فولاد خود را کاهش دهد. علاوه بر فولاد، کارخانه های ذوب آلومینیوم نیز با محدودیت های مشابهی روبرو هستند.

وی اظهار کرد: چین همچنین تعرفه های صادراتی مرتبط با فولاد را افزایش داده است. به عنوان مثال از اول آگوست تعرفه فروکروم یکی از عناصر تولید فولاد ضد زنگ را از 20 درصد به 40 درصد رسانده و دو برابر کرده است.

این تحلیلگر تصریح کرد: کاهش تولید فولاد منجر به کاهش مصرف سنگ آهن می شود و برخی کارخانه های فولادسازی حتی بخشی از موجودی سنگ آهن خود را در بازار لحظه ایی فروختند و این اقدام زنگ خطر را در بازار به صدا درآورد. این وحشت به تجار نیز گسترش یافت و منجر به رکودی شد که اکنون شاهد آن هستیم.

وی ادامه داد: فشار چین بر عرضه جهانی فولاد نشان می دهد که کمبود بسیاری از محصولات تا زمان تثبیت عرضه و تقاضا پس از پاندمی ادامه خواهد داشت. براساس اعلام انجمن جهانی فولاد، در سال 2019 و قبل از شیوع بیماری کرونا، آمریکا 87.8 میلیون تن فولاد تولید کرد که کمتر از یک دهم تولید 995.4 میلیون تنی چین بود.

به گفته جعفری طهرانی، در حالی که فولادسازان آمریکایی اکنون فولاد بیشتری نسبت به بحران مالی 2008 تولید می کنند اما مدتی طول می کشد تا بتوانند کمبودی را که کاهش تولید و صادرات چین ایجاد می کند، پر کنند.

وی بیان کرد: پس مشکل عدم کاهش قیمت فولاد تنها چین نیست بلکه آمریکا نیز در آن 30/70 شریک است. باید منتظر ماند و دید چه سیاستی بایدن در رابطه با رفع عوارض وارداتی فولاد در دولت ترامپ خواهد گرفت. هر چند بنظر نمی رسد این رئیس جمهور محافظه کار دموکرات به فکر چاره ایی کوتاه مدت باشد و حداقل این بحران کاهش قیمت سنگ آهن و حفظ افزایش قیمت فولاد تا Q2 22 (سه ماهه دوم 2022) ادامه خواهد یافت.

 

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا