اخبارتاپصنعت و معدنویژه ها

حل بحران گاز برای زمستان صنایع ضروری است/ تعامل چندگانه برای حل بحران انرژی

به گزارش صنعت کار، کمبود گاز در زمستان که در دو سال گذشته گریبان گیر صنایع شد و توانست بر میزان تولید اثر گذار باشد. اما در سال جاری این بحران می تواند جدی تر از سال گذشته باشد، زیرا تابستان نیز کمبود برق توانست واحدها را با تعطیلی موقتی همراه و ضرر و زیان بسیاری به آنها وارد کند.

این در حالی است که کمبود تولید در زمستان ناشی از کمبود گاز در برنامه های تولیدی تابستان جبران می شد. با این حال هشدار حاکی از زمستانی سخت در حوزه تامین انرژی است که می تواند مشکلات صنایعی همچون فولاد را افزایش دهد.

هرچند در حوزه تامین برفولادی ها خود وارد سرمایه گذاری شده و وزارت صمت نیز با امضای تفاهم نامه ای با وزارت نیرو در حل این مشکل گامی مهمی برداشت. از سویی دیگر شرکت های بزرگ فولادی نیز خود برای احداث نیروگاه جهت تامین برق اعلام آمادگی کردند، اما در بحث تامین گاز موضوع متفاوت است و باید این مشکل در سطح وزارتخانه ها حل و راهکارهای اجرایی در دستور کار قرار بگیرد.

اما با توجه به جدی بودن این بحران و مشکلاتی که می تواند تولید را تحت تاثیر قرار دهد روز گذشته کمیسیون انرژی جلسه ای مشترک با حضور وزاری صمت و نفت برگزار کرد تا برای راهکارهای اجرایی برای حل مشکل کمبود گاز در دستور کار قرار بگیرد.

در این زمینه فریدون حسنوند رئیس کمیسیون انرژی مجلس یازدهم با اشاره به جلسه مشترک کمیسیون انرژی با وزرای صمت، نیرو و نفت، به «خانه ملت» گفت: با توجه به خاموشی های فصل تابستان احتمال ادامه این خاموشی ها در زمستان نیز داده می شود، بنابراین باید از اکنون تمهیدات لازم اندیشیده و امکانات کل کشور برای مقابله با این چالش احصا و بسیج شوند که در این مسیر راه اندازی ستاد هماهنگی میان وزارتخانه های دارای مسئولیت برای مدیریت مصرف برق و گاز در زمستان ضروری است، لذا در این جلسه بر این مهم تاکید شد.

نماینده مردم اندیمشک در مجلس شواری اسلامی با استمداد همکاری از صداوسیما در زمستان پیش رو برای اطلاع رسانی به مردم به خصوص در حوزه صرفه جویی، افزود: نکته مهم تامین سوخت نیروگاه های  10 هزار و 600 مگاواتی است که جدیدالاحداث هستند، چراکه قراردادی در این خصوص میان وزارتخانه های صمت و نیرو منعقد شده است، درواقع بعد از خاموشی های تابستان مقرر شد؛ ظرفیت و منابع مالی صنایع کشور به کمک صنعت گاز و برق بیایند، به همین دلیل قرار است این نیروگاه ها در فاز اول 10 هزار و 600 مگاوات برق تولید داشته باشند و وزارت نفت امروز مکلف شد سوخت آن‌ها را تامین کند.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس یازدهم ادامه داد: همچنین وزیر صمت گزارشی درخصوص قراردادها و نحوه اجرای آن‌ها ارائه داد که باید اصلاحاتی در این قراردادها صورت گیرد، البته ضلع سوم این قراردادها وزارت نفت است که باید برای تامین سوخت در این قراردادها دیده شود.

وی با بیان اینکه در این جلسه مقرر شد؛ وزارت نیرو نیز تسهیلات و تخفیفاتی برای سرمایه گذاران در حوزه تولید برق پیش بینی کند تا تشویقی برای آن‌ها باشد، گفت: همچنین با توجه به اینکه برخی از نیروگاه ها پلمب شده اند، از قوه قضائیه درخواست شد در این مسیر مساعدت لازم را داشته باشد تا با انجام یکسری اقدامات فنی بتوان آلودگی آن‌ها را کم کرد.

 

به گزارش صنعت کار، هرچند ورود وزاری نفت و صمت برای حل بحران گاز ضروری است اما در این میان ارتقای تکنولوژی و تغییر الگوی مصرف از موارد مهمی است باید در دستور کار واحدهای صنعتی به ویژه فولادی ها قرار بگیرد.

کاهش مصرف انرژی می تواند قیمت تمام شده را نیز با کاهش همراه کرده و بر قدرت رقابتی بیفزاد، اما در صورتی که واحدهای فولادی در تامین انرژی با مشکل همراه باشند بی تردید بخش از سرمایه گذاری های صورت گرفته برای توسعه بی فایده خواهد بود و ظرفیت های تولید خالی خواهد ماند.

در نتیجه حل بحران انرژی نیازمند تعامل چند سویه میان وزارتخانه های نفت و صمت و در مقابل بخش خصوصی است.

 

 

انتهای پیام/

 

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا