اخبارنفت و پتروشیمییادداشت ها

تحلیل تکنیکال قیمت نفت خام، تصمیمات پوتین و بحران اوکراین

به گزارش صنعت کار، در یادداشت محمدمهدی مومن دوست آمده است: تحلیل تکنیکال ابزار قدرتمندی برای پیش‌بینی وضعیت بازارهای مالی – اقتصادی است. مبنای این تحلیل تکرارپذیر بودن روندهای نمودار قیمت در طول زمان است. نمودار حرکت قیمت هر چیزی، از خروجی رفتارهای انسانی تشکیل شده است. اوج قیمت در واقع تقابل بین تصمیم‌های سیاسی، اقتصادی، مالی و کنش‌های مختلف اجتماعی فرهنگی انسان‌هاست.

رفتارهای انسانی در طول تاریخ، چرخه‌های تکرارپذیری است که بر مبنای تصمیم‌های گروه‌های مردمی یا صاحبان قدرت و ثروت شکل گرفته است. به دلیل یکسان بودن خواستگاه این تصمیمات، نتایج آن نیز تکراری و مشابه است. نمودار قیمت همچون نوار مغزی اجتماعات انسانی در بازارهای مالی – اقتصادی است که از گذشته می‌توان برای پیش‌بینی آینده استفاده کرد.

در مهرماه امسال تحلیلی در خصوص حرکت شاخص قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) ارائه کردیم. در آن تاریخ پوتین رئیس جمهور روسیه، خبر از صعود قیمت نفت خام تا مرز ۱۰۰ دلار داده بود؛ در حالی که ما آن را ۱۱۰ دلار پیش‌بینی کردیم. بدون تردید عددی که پوتین اعلام کرد با توجه به تصمیمات قبلی او در مورد اوکراین بوده است که در آن تاریخ محرمانه محسوب می‌شد. تحلیل ما بر روی نفت خام WTI بود که معمولا قیمت آن کمتر از نفت خام برنت است؛ لذا فرآیند محاسبات تکنیکالی آن بسیار دشوارتر از چیزی بود که پوتین براساس مقاصد سیاسی خود به آن اشاره کرده بود.

نکته دیگر تعیین خطوط تاثیرگذار در مسیر صعود بود. در آن تحلیل محدوده ۸۵ تا ۸۷ دلار به عنوان یک سد محکم معرفی شد که در صورت برخورد قیمت با آن، واکنش نشان داده و سبب وقوع حرکت‌های بازگشتی و تصحیحی رو به پایین خواهد شد؛ چیزی که دقیقا به وقوع پیوست. حتی محدوده انتهایی افت قیمت‌ها نیز عدد ۶۸ دلار تعیین شده بود که با اندکی اختلاف، آخرین کندل نزولی در محدوده ۶۵ دلار بسته شد و حداکثر تا ۶۲ دلار نفوذ موقتی داشت. زمان انتشار تحلیل مهرماه، در تصویر زیر با فلش مشخص شده است.

تحلیل تکنیکال قیمت نفت خام، تصمیمات پوتین و بحران اوکراین

اما آنچه در این یادداشت قصد پرداختن به آن را داریم، تحلیلی بر حوادث سیاسی – اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین است. در لحظه نگارش این یادداشت قیمت نفت خام برنت در محدوده ۱۱۸ دلار و قیمت نفت خام WTI در محدوده ۱۱۵ دلار است. صعود سریع قیمت نفت خام در کوتاه مدت به دلیل جنگ اوکراین است و تحلیل آن در کوتاه مدت با استفاده از روش تکنیکالی نیازمند حجم زیادی از محاسبات بوده که ارائه آن خارج از حوصله خواننده با دانش عمومی است. اما به طور معمول صعود ممتد قیمت‌ها برای بازار قابل تحمل نیست و ایجاد روندهای تصحیحی بازگشتی، طبیعی است. حتی اگر مسیر اصلی قیمت‌ها صعودی باشد این صعود در شرایط طبیعی به صورت حرکت پلکانی و همراه با اوج و فرودهای پی در پی خواهد بود؛ بنابراین اگر حوادث جدیدی در عرصه سیاست بین‌الملل رخ ندهد، هر یک از خطوط مندرج در تصویر زیر که مربوط به اندیکاتور فیبوناچی است، اهداف تصحیحی جهت بازگشت قیمت نفت خام برنت است.

تحلیل تکنیکال قیمت نفت خام، تصمیمات پوتین و بحران اوکراین

با استفاده از اندیکاتورهای متعددی که تصویر برخی از آنها در زیر ارائه شده است، خطوط مهم و موثر در مسیر قیمت نفت خام را می‌توان شناسایی کرد. خطوط مهم در بالای قیمت فعلی نفت خام برنت با اندکی رندسازی عبارتند از ۱۲۰، ۱۳۰، ۱۴۰ و ۱۵۰ دلار. این خطوط در واقع محدوده‌هایی با عرض چند دلار هستند که صعود قیمت در مسیر خود با آنها مواجه خواهد شد. به عنوان مثال قیمت نفت خام برنت که در ژوئیه ۲۰۰۸ میلادی به عدد ۱۴۷.۵ دلار رسیده بود، در محدوده خط ۱۵۰ دلار قرار گرفته و متوقف شده بود.

تحلیل تکنیکال قیمت نفت خام، تصمیمات پوتین و بحران اوکراین

تحلیل تکنیکال قیمت نفت خام، تصمیمات پوتین و بحران اوکراین

تحلیل تکنیکال قیمت نفت خام، تصمیمات پوتین و بحران اوکراین

آنچه از محاسبات فوق برداشت می‌شود در چهار نکته قابل خلاصه‌سازی است:

۱_ نفوذ موقتی قیمت در خطوط مقاومتی یا حمایتی، امری طبیعی است اما اگر خط ۱۲۰ دلار برای نفت خام برنت به طور کامل شکسته شود و شاخص قیمت در محدوده ۱۲۰ تا ۱۳۰ دلار ساکن شود، این امر به مفهوم شدت گرفتن بحران اوکراین است.

۲_ در صورتی که قیمت نفت خام برنت از ۱۳۰ دلار بالاتر رفته و در محدوده کمتر از ۱۵۰ دلار ساکن شود، شاهد رکود در برخی صنایع وابسته به نفت خواهیم بود که به تبع آن شاهد اقدامات پرتنش از سوی کشورهای مصرف کننده نفت خواهیم شد.

۳_ شکستن کامل خط ۱۵۰ دلار برای نفت خام برنت به معنی وقوع بحران‌های شدید اقتصادی، سیاسی و امنیتی در کل جهان است؛ چه کشورهای صادرکننده نفت و چه کشورهای خریدار و چه کشورهایی که به ظاهر اقتصاد آنها متاثر از قیمت نفت خام نیست.

۴_ اما بازگشت قیمت به محدوده ۱۰۰ دلار و ساکن شدن آن در قیمت‌هایی کمتر از ۱۰۰ دلار به معنی بهبودی در وضعیت بحران اوکراین و ایجاد توافق مابین طرفین درگیر در این جریان است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا