اخبارتاپصنعت و معدنویژه ها

توسعه مس با چاشنی اشتغالزایی/ سهامداران «فملی» به آینده خوش بین هستند

به گزارش صنعت کار، صنعت مس پا به پای صنعت فولاد در حال توسعه و افزایش تولید است تا علاوه بر تامین نیاز داخل کشور از فرصت طلایی پیش آمده در بازارهای جهانی استفاده کرده و با افزایش صادرات خود ارزآوری بیشتری برای کشور به همراه داشته باشد.

حال در راستای افزایش تولید قرارداد «احداث کارخانه تولید کاتد مس در مجتمع مس آذربایجان» میان شرکت ملی مس ایران و   قرارگاه خاتم‌الانبیا به امضا رسید، البته در بخش تولید در سال گذشته شرکت مس موفق به ثبت رکورد تولید ۲۸۰ هزار و ۲۸۱ تن کاتد مس شد.

این رکورد برای اولین در تاریخ شرکت مس به ثبت رسید. بر اساس این قرارداد  که بین شرکت ملی صنایع مس ایران با قرارگاه خاتم‌الانبیا امضاء شده است 100 هزار تن کاتد مس با گرید LME-A در سال  تولید خواهد شد.

کارخانه ذوب مس به ظرفیت 120 هزار تن مس آندی در سال، کارخانه پالایشگاه مس به ظرفیت تولید 100 هزار تن کاتد مس در سال، کارخانه اسید سولفوریک به ظرفیت 400 هزار تن اسید سولفوریک، کارخانه اکسیژن به ظرفیت  Nm3/h 16000  اکسیژن و کارخانه فلوتاسیون سرباره با ظرفیت ورودی 900 تن در روز از جمله کارخانجاتی است که مطابق این قرارداد احداث خواهد شد.

افزایش تولید از برنامه های اصلی شرکت ملی مس است که با سرمایه گذاری در تمامی حلقه ها از جمله اکتشاف آغاز شده و تلاش می کند بهره برداری از ذخایر مس کشور افزایش پیدا کند.

اما این افزایش تولید می تواند فرصتی طلایی برای افزایش صادرات این شرکت که پرچمدار صنعت مس کشور است باشد زیرا تا سال ۲۰۵۰ سرمایه‌ گذاری ۴ هزار میلیارد دلاری روی زیرساخت‌ ها به ویژه حوزه انرژی‌های تجدید پذیر صورت خواهد گرفت که نشان از تقاضای بالا برای مس خواهد بود. درنتیجه شرکت ملی مس با استفاده از این فرصت و در پی رشد تاریخی قیمت جهانی می تواند ارز آوری بیشتری به همراه داشته باشد.

البته تاثیر توسعه ها در شرکت ملی مس در اشتغالزایی و رفع محرمیت نیز به خوبی آشکار است. در قراردادی که میان شرکت ملی مس و قرارگاه خاتم الانبیا برای کارخانه کاتد به امضا رسید میزان اشتغالزایی این حدود 500 نفر به طور مستقیم و حدود 3000 نفر به طور غیرمستقیم خواهد بود.

این بدان معنا است که شرکت مس با توسعه های خود اشتغالزایی را هم در الویت قرار داده، اتفاقی که به ارتقای سطح اجتماعی و فرهنگی کشور کمک خواهد کرد.

اما در بخش دیگر طرح های توسعه شرکت ملی مس می تواند نوید بخش اتفاقات خوب برای سهامداران «فملی» باشد. افزایش تولید و به دنبال آن توسعه صادرات به معنای افزایش درآمدها و سود این شرکت است و این اتفاقی است که باعث می شود سهامداران فعلی « فملی» به آینده خوش بین و در کنار آن سهامداران جدیدی به این مجموعه اضافه شوند.

تغییر نگاه در شیوه مدیریت در چند سال اخیر توانست سرعت توسعه و تولید در شرکت ملی مس را چند برابر کند. اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی مس معتقد است باید نگاه مدیریتی به روز باشد و صنعت پا به پای توسعه دنیا حرکت کندف نتیجه چنین رویکردی ثبت رکودهای تولید در این مجموعه و رضایت سهامداران است که بیش از پیش شرکت ملی مس را به اهداف پیش بینی شده نزدیک می کند.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا